کاروانسرای خان خوره
در این پاورپوینت سعی شده است کاروانسرای خان خوره از همه جهات مورد بررسی قرار گیرد و در 15 صفحه شامل معرفی ، مقدمه ، عکس از زوایای کلی کاروانسرای خان خوره و تعریف تمامی اجزای آن از لحاظ معماری بررسی شده است.شما میتوانید این پاورپوینت را بصورت فایل پاورپوینت (مختص ارائه) تهیه کنید که قیمت آن بصورت تک فایل 49 هزار تومان میباشد.
در ادامه میتوانید قسمتی از مطالب پاورپوینت را مطالعه کنید.
برای سفارش این پاورپوینت از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 8 صبح الی 13:30 میتوانید به شماره 09363602022 در تلگرام پیام دهید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به شما پاسخ دهند.
چگونگی اساس و احداث کاروانسراها در ایران، از جمله مباحث بسیار مهم و جالب در زمینه پژوهش است. در ایران از گذشته های دور آثار و شواهدی از انواع استراحتگاه ها در بین راه دیدهمیشود. چه بسا ساختمان هایی که از نظر شیوه ساخت، جزء شاهکارهای معماری به حسابمی آیند. از این میان می توان کاروانسرای خان خوره (خانه خوره یا خونه خوره) را نام برد. این کاروانسرا یکی از بناهای زیبا با معماری دوره صفوی است که در نزدیکی شهرستان آباده فارس، درروستایی که به همین نام مشهور است قرار دارد.
ایجاد امنیت برای کاروانها و دفاع از آنها در برابر راهزنانی که در منطقه بوده اند. از آنجا که بین دو منطقه ده بید و سورمق فاصله زیادی وجود دارد و کاروانها نمی توانسته اند آن را در یک روز طی کنند. سرد و برف گیر بودن منطقه که حرکت کاروانها را درفصل سرما مختل وکند می کرده است بنابراین باید در این منطقه کاروانسرایی ساخته می شد که به لحاظ امنیتی ونظامی و هم به لحاظ موقعیت اقلیمی جوابگوی منطقه باشد. کاروانسرای خان خوره از جمله معدود کاروانسرا هایی است که پلانی به صورت 8 ضلعی نا منظم دارد . اکثر این کارونسرا ها در دوران صفوی یعنی در دوران اوج شکوفایی معماری کاروانسراها در ایران ساخته شده اند .در مورد انتخاب شکل 8 ضلعی برای بنا شاید بتوان گفت که اولا دفاع از اشکالی مانند 8 ضلعی و دایره ساده تر از شکلهای چهار گوش است وثانیا شاید شاه صفوی می خواسته بنا را با ایجاد یک فرم خاص از بنا های دوران های قبل متمایز و شاخص کند . به خصوص که در دوران صفویه افراد خارجی و جهانگردان زیادی از منطقه عبور و به این کارونسرا اشاره کرده اند که از بین آنها می توان به موریر « morier » ، دیز « Diez » ، گلوگ و پیرلوتی اشاره کرد. کارونسرای خان خوره یکی از کاروانسراهای معروف دوران صفویه است که در گذشته رونق فراوانی داشته که در عصر ما با آمدن وسایل نقلیه ودلایل دیگر از رونق افتاده است وبعداز آن مدتی به پاسگاه نظامی تبدیل شده است و اکنون نیز بدون استفاده است. ماکسیم سیرو در تحقیق خود در مورد کارونسراهای ایران در سال 1948 به کاروانسرای خان خوره اشاره می کند . در اطراف کاروانسرای خان خوره چند بنای و یک آب انبار وجود دارد . یکی از این بناها که در دوران قاجاریه ساخته شده به صورت چسبیده به کاروانسرا دریکی از اظلاع ساخته شده است .
برای سفارش این پاورپوینت از شنبه تا پنج شنبه از ساعت 8 صبح الی 13:30 میتوانید به شماره 09363602022 در تلگرام پیام دهید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به شما پاسخ دهند.